Vergelijk & vind vakmannen!

Keurmerken

Sommige hoveniers zijn aangesloten bij één van de twee grote keurmerken die de groensector kent: Groenkeur of Tuinkeur. Voor consumenten biedt een keurmerk verschillende voordelen, zoals heldere offertes en een garantieregeling bij gebreken. 

Welke keurmerken zijn er?


Voor hoveniers zijn de twee belangrijkste keurmerken Groenkeur en Tuinkeur.

GroenKeur


De hoveniers die Groenkeur zijn aangesloten, moeten zich houden aan bepaalde kwaliteitsnormen. Groenkeur toetst ieder jaar of de hovenier nog aan deze eisen voldoet. U ontvangt bij dit keurmerk altijd een garantiecertificaat voor 12 maanden. Ook helpt het keurmerk bij het oplossen van geschillen.

Voordelen:
•    12 maanden garantie
•    Bemiddeling bij geschillen

TuinKeur


Ook Tuinkeur is een belangrijk keurmerk voor hoveniers. Tuinkeur probeert de kwaliteit van zijn hoveniers te waarborgen door ze te toetsen op ruim 120 belangrijke punten, zoals duidelijke offertes en benodigde certificaten. Ook dit keurmerk biedt 12 maanden garantie aan consumenten op de gehele tuinaanleg.

Voordelen:
•    12 maanden garantie
•    Kwaliteitstoetsing aan de hand van ruim 120 punten

Hoveniers zonder keurmerk


Hoewel een keurmerk een bepaalde kwaliteitsgarantie biedt, wil dat niet zeggen dat een hovenier zonder keurmerk geen goed werk levert of onbetrouwbaar is. Het keurmerk wordt door veel hoveniers als marketingmiddel ingezet om aan te tonen dat het bedrijf vakkundig en betrouwbaar is. Er zijn echter ook genoeg hoveniers die een keurmerk onnodig vinden en niet het toelatingsbedrag willen betalen.