Vergelijk & vind vakmannen!

Kosten

Als u een hovenier gaat inschakelen is het natuurlijk prettig om van tevoren alvast een kosteninschatting te kunnen maken, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Wij hebben daarom de gemiddelde kosten (incl. btw) voor tuinontwerp, -aanleg, -onderhoud en –advies voor u op een rij gezet. De exacte kosten hangen echter van diverse factoren af en verschillen per tuin.

Kosten tuinontwerp


Indien u een hovenier inschakelt voor een tuinontwerp kunt u rekening houden met een totaalbedrag tussen de € 250 en € 1500 per ontwerp, afhankelijk van de grootte van uw tuin. Is uw tuin groter dan 300m2? Dan wordt er vaak met een prijs per m2 gewerkt. Hoe groter uw tuin is, hoe lager de kosten per m2 zullen bedragen. U kunt hierbij denken aan ongeveer € 3 tot € 5 per m2, uiteraard afhankelijk van uw wensen, het aantal te gebruiken elementen en de mate van detail.

Kosten tuinaanleg


Ook de kosten voor tuinaanleg hangen volledig af van uw wensen. Het laten aanleggen van gras is bijvoorbeeld goedkoper dan het laten aanleggen van straatwerk. Gemiddeld genomen liggen de kosten voor tuinaanleg tussen de €50 en €300 per m2 of tussen de €20 en €50 per uur. Ook hier geldt: hoe groter uw tuin is, hoe lager de kosten per m2 zullen liggen. Laat u slechts een deel van de tuin aanleggen of renoveren? Dan kunt u denken aan de volgende kosten:
  • gras: €5 tot €10 per m2
  • beplanting: €12 tot €28 per m2
  • straatwerk: €80 tot €150 per m2

Kosten tuinonderhoud


De kosten voor tuinonderhoud hangen niet alleen af van de omvang van uw tuin, maar ook van de manier waarop de tuin is ingericht. Sierplanten hebben immers ander onderhoud nodig dan bestrating, waardoor de prijs hoger kan uitvallen. Over het algemeen liggen de tarieven voor tuinonderhoud tussen de €25 en €45 per uur.

Kosten tuinadvies


Wilt u advies over uw tuin krijgen van een hovenier? Dan kunt u rekenen op een tarief van circa €50 tot €75 per uur.

Vraag een offerte aan voor de exacte prijs


De precieze kosten om een hovenier in te schakelen hangen van allerlei factoren af, zoals de grootte van uw tuin en de benodigde voorbereiding. Ook kunnen er mogelijk extra kosten bijkomen, zoals voorrij- of parkeerkosten en de kosten voor het afvoeren van tuinafval. Vraag daarom eenvoudig een offerte aan bij meerdere hoveniers voor de exacte prijs!

Tips om kosten te besparen

  • Voer zelf alvast de voorbereidende werkzaamheden uit zoals het weghalen van oude beplanting.
  • Breng zelf uw tuinafval (gratis) weg naar de Milieustraat.