Vergelijk & vind vakmannen!

Tuin aanleggen

Wilt u de tuin van uw dromen eindelijk werkelijkheid laten worden? Dan kunt u ervoor kiezen om zelf uw tuin aan te leggen of dit te laten uitvoeren door een tuinspecialist, zoals een hovenier of tuinarchitect. Maar waar moet u zoal aan denken bij het aanleggen van een tuin?

Een goed ontwerp is het halve werk


Als u een mooie tuin wilt (laten) aanleggen, dan is een goed ontwerp van groot belang. Het tuinontwerp (LINK) vormt immers de basis voor alle werkzaamheden! U kunt onder meer een tuinarchitect inschakelen voor een exclusief en relatief duur tuinontwerp, of kiezen voor een goedkoper alternatief van een hovenier. Het is uiteraard ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan en alleen de tuinaanleg uit te besteden.

Waar moet u aan denken bij een tuin aanleggen?


Of u nu zelf een tuin gaat aanleggen of ervoor kiest om dit uit te besteden: u moet hoe dan ook over allerlei aspecten nadenken voordat er begonnen kan worden. Denk bijvoorbeeld na over uw wensen en voorkeuren op het gebied van:
  • De beplanting
  • De bestrating
  • Het benodigde grondwerk
  • De verlichting
  • Eventuele extra’s zoals een waterpartij of vijver

Zelf uw tuin aanleggen of uit handen geven?


Een gemiddelde tuin bestaat uit terrassen, paden, beplanting, gras en hekwerk. Als u zelf een tuin wilt aanleggen moet u dan ook over voldoende kennis beschikken om dit alles te kunnen uitvoeren. Weet u voldoende van bijvoorbeeld de bodemgesteldheid, de beplanting, het metselwerk en het aanleggen van elektra? Als dit u vreemd in de oren klinkt, is het wellicht verstandig om een expert in te schakelen zodat u zeker weet dat het eindresultaat helemaal naar wens is!